GreenBeautyZone

View Larger Map

  

 • АДРЕС:
  СОФИЯ 1000
  пл. Славейков № 6, ет. 2, офис 6
   
 •  ТЕЛЕФОН:
  02 981 09 36
 •  GSM:
  0884 03 12 04
  0882 40 57 03
  0884 50 68 20

Home page

За Цвят Карамел

COULEUR CARAMEL - ЦВЯТ КАРАМЕЛ - Уникален макияж – естествен, органичен и минерален

COULEUR CARAMEL - ЦВЯТ КАРАМЕЛ е единствената декоративна козметика, обединяваща толкова много елементи на еко-концепция.

 

COULEUR CARAMEL - ЦВЯТ КАРАМЕЛ се базира на устойчиви ценности:

Респект към природата и потребителя
Формулите на гримовете са без парабени, не съдържат синтетични съставки и производни на масла, тъй като дългосрочният им ефект върху здравето не е изучен. Ние използваме колкото е възможно по-често съставки, получени чрез органично земеделие, тъй като сме убедени в благотворното им действие върху кожата. Цялата гама съдържа по-малко от 1% синтетични субстанции (с изключение на лаковете за нокти). По-голямата част от нашите продукти са 100% натурални.

Професионално качество
Създаваме формулите с пигментно съдържание по професионален стандарт, достъпен за всички. Благодарение на микронизацията* в процеса на производство, са получени изключително фини и хомогенни текстури.

Етика
Гримовете са създавани по методa Fair Trade, където произходът е проследяем и гарантиран. Гримовете се тестват върху доброволци, никога върху животни. Имаме дългогодишно членство в Оne Voice Assoсiation – организация, международно известна със защита правата на животните. Използваме органични активни съставки и така промотираме различен тип земеделие, което има респект към околната среда и природата.

*микронизацията произвежда сферични частици, 9 пъти по-тънки от използваните в традиционната пудра, благодарение на което се осигурява изключително висока плътност и покритие на цветовете.

Устойчиво развитие
Нашите продукти за макияж са създадени, за да допринесат за еволюция в поведението на потребителя и да ни накарат да се замислим какво е въздействието на нашето потребление върху жизнената ни среда. Еко-концепцията за нас е на първо място, както за опаковките, така и за тестер-дисплеите. При всеки удобен момент включваме в употреба рециклирани и подлежащи на рециклиране материали, както и био-разложими. Картонът за опаковките ни е произведен от шведска компания, чиято програма за залесяване и екологично чисти производства защитава горите (FSC Certification, Forest Stewardship Council). Рекламните материали са печатани съгласно стандартите на Imprim'vert харта.

Сертификация
Работим в съответствие със стриктните спесификации за по-добро качество и повишен респект към околната среда, е в синхрон с основните ни стойности, а нашата продуктова make-up линия беше първата удостоена със сертификат Ecocert c Cosmebio лейбъл. Сертифициран от ECOCERT Greenlife, в съответствие с ECOCERT standard -  http://cosmetiques.ecocert.com

История
основателите – лансирайки нова концепция в света на козметиката, двама френски предприемачи с дългогодишен опит в make-up индустрията, правят революция на пазара. По това време (2003), те стават пионери в органичния и натурален макияж във Франция. Couleur Caramel бързо се превръща във водеща марка.

тяхната амбиция – марката се ражда от красотата на една мечта: ДА ПРОМЕНЯТ СВЕТА, като накарат всеки от нас да поеме отговорността за собственото си потребление.

Няколко дати:
2003
– лансиране на Couleur Caramel като първата марка натурален и органичен макияж във Франция
2005 – откриване на хилядния обект, предлагащ марката
2006 – първата сертификация Ecocert (ECO & BIO) COSMEBIO лейбъл, за линия от 25 фон-дьо-тена; откриване на две-хилядния обект, предлагащ марката
2007 – излизане на международния пазар
2008 – откриване на представителния фирмен магазин Maquillage Caffe в сърцето на Париж
2009 – отваряне на 20-та държава-дистрибутор
2011 – първа сезонна колекция с лимитирана гама продукти и опаковки