GreenBeautyZone

View Larger Map

  

 • АДРЕС:
  СОФИЯ 1000
  пл. Славейков № 6, ет. 2, офис 6
   
 •  ТЕЛЕФОН:
  02 981 09 36
 •  GSM:
  0884 03 12 04
  0882 40 57 03
  0884 50 68 20

Home page

За Swiss Line

ЗА МАРКАТА

Swiss line – революционна швейцарска марка парамедицинска козметика, ориентирана изцяло в грижа за кожата с цел ефективно противодействие на стареенето. Съчетава в себе си гордото наследство в областта на клетъчната терапия, парамедицински подход към красотата и страстта за иновации. Продуктовата гама изгражда мост между козметичната и медицинската грижа за кожата като включва в себе си най-новите постижения в био-технологиите, медицински клас съставки и древните практики за добиване на екстракти от растения.

Основана през 1989 г. в Цюрих, Швейцария от Принц Майкъл Масалски, компания с наследство и традиции датиращи от световно известната клиника Лемана, Швейцария - пионер в областта на клетъчната терапия. Оригиналните продукти от линията Swiss Line са разработени в партньорство с клиниката, настоящите продукти, напарвени с усъвършенстван клетъчен комплекс, остават верни на произхода си.

Разработени и произведени в Швейцария в съответствие с най-високите стандарти за качество, продуктите съдържат същата концентрация на съставките, използвани в клиничните тестове, така че, при използване в съответствие с препоръките, клиентите могат да очакват същите резултати в борбата с бръчките и стареенето на кожата, доказани по време на тестовете.

Луксозните текстури и елегантни опакови предлагат продукти в шест линии – Cell Shock, Cell Shock White, Agless Purity, Anti-Redness, Vorce Vital and Water Shock – за всеки тип кожа и вкус.

Swiss line - родена да се бори със стареенето на кожата

Swiss line е бутикова марка. Може да бъде обобщена като "родената в Швейцария грижа за кожата против стареене", което означава, че съчетава в себе си родените в Швейцария научни изследвания, развитие и технологии и швейцарски алпийски растителни съставки. Комбинацията от тези елементи отразяват ценостите и предимствата на Швейцария: прецизност, качество, чистота и съвършенство. Swiss line предлага малка Швейцария в козметична кутия.

Преди 25 години в Цюрих, Швейцария, се ражда иновативна и престижна козметична марка.  Лидер в клетъчната терапия, пионер в заместването на животински деривативи, адвокат на швейцарските природни ресурси, и най-важното: жизненоважна за жените, които се опитват да се преборят с процесите на стареене. През годините тя се превръща в глобален бранд, дистрибутиран на повече от 25 пазара, през луксозни хипермаркети и Spa-центрове, моно-бранд магазини и парфюмерии.

РАЖДАНЕТО НА SWISS LINE

1989-а… Това е годината, в която пада Берлинската стена, на мода са дългите бухнали коси, а избелените с киселина джинси са последен моден писък и всеобща мания... Но тази година е паметна и поради друга причина: Принц Михаел Масалски, ветеран в козметичната индустрия, основава Swiss line by Dermalab – революционна клетъчна козметика против стареене на кожата.

И макар, че Swiss line се появява през 80-те, нейното наследство се корени в забележителните  клетъчни практики от 50-те години (1952-а), когато Dr. Alfred Pfister, който в продължение на няколко години работи съвместно със създателя на клетъчната терапия Professor Paul Niehans, разработва Cellvital – техника за съхранение на свежи клетъчни екстракти. До 1995-та, терапията Cellvital е била приложима само инжекционно върху пациенти в Clinique Lemana – клиника за клетъчно ревитализиране, основана от Dr. Pfister, но нещата се променят, когато Dermalab S.A. придобива ексклузивните права да предлага на пазара селекция от парамедицински продукти, съдържащи патентованата терапия Cellvital. Тези нови продукти слагат началото и формират известната серия на Swiss line,  Cell Shock Сollection.

ТЕРАПИЯТА CELLVITAL

Оригиналната формула Cell Shock, въведена за първи път през 1995-а, е била създадена чрез комбиниране на Cellvital, стабилизирани животински клетъчни екстракти (преименувани на Cellactel за Swiss line), с Pentacare-Na – растителен комплекс, състоящ се от активни съставки, които бързо и видимо изпъват кожата, изглаждайки фините бръчки. През 2002-а, учените от Swiss line откриват революционна био-технология, която им позволява да заместят животинските екстракти в оригиналната формула на Cellactel, с Phylderm Vegetal - екстракт от соеви зърна, съдържащ полизахариди и хидролизирани протеини, подобни на тези в животинските екстракти. В комбинация с Pentacare-Na, новата формула  показва по-убедителен лифтинг-ефект, отколкото старата, като същевременно  активизира клетъчния метаболизъм, засилва консумацията на кислород от клетките и доставя жизненоважни аминокиселини, пептиди и минерални соли, необходими за обновяването на клетките. Въвеждането на новата формула Cellactel 2 Complex бележи края на сътрудничеството с Clinique Lemana.

SIWSS LINE COLLECTIONS

CELL SHOCK, революционна парамедицинска линия, която е самото сърце на бранда. Създадена преди около 20 години, откакто стъпила на пазара е абсолютен лидер с 32% дял от целия визнес в грижата за портиводействие на стареенето във високия клас. В основата на линията е Cellactel 2 – комплекс, формулиран специално за стимулиране на клетъчния метаболизъм и повишаване на производсвото на колаген и еластин в кожата. Заедно с останалите активни съставки, включително мощни растителни екстракти, продуктите в тази колекция сливат науката с природата

CELL SHOCK WHITE, избелваща парамедицински колекция избелване на пазара от 2010 г., обединява в себе си най-добрата клетъчна терапия против стареене на кожата с най-модерната технология за избелване на кожата.  Продуктите от линията Cell Shock White съчетават медицински клас активни съставки, био-растителни и козметични съставки, заедно с клинично доказани съставки, които избелват пигментацията на кожата, включително усъвършенствата пептидна технология с екстракт от Rumex Occidentalis и витамин С. Клинични тестове показават, че след първите три седмици на използване на продукта, цялостната пигментация на кожатаизсветлява, а след шест седмици намалението на пигментните петна може да достигне до 25% в цвета. Доказано е също че, съставките намаляват зачервяването на кожата след излагане на слънце. Сбъдната мечта за вашата кожа.

Гръцката митология разказва, че красивият, но твърде суетен Нарцис, прекарвал живота си в съзерцание и наслада от собственото си отражение  върху искрящата повърхност на един вир, и затова чудесното цвете, което растяло там, било наречено на негово име. Ето защо ни се струва съвсем естествено красивият бял нарцис, включен във формулата на най-новия козметичен продукт от Swiss Line, да бъде възприет от козметичната индустрия, образно и буквално казано, като „голямата надежда в изсветляването на кожата”.                                                                                         

Причината за търсенето на тази съставка се крие в способността й, когато е в „спящо състояние” и се нанесе върху лицето,  да блокира  клетъчния растеж при меланоцитите, намалявайки по този начин производството на меланин. С други думи, нарцисът улеснява и стимулира проясняването  на тена и озаряването на кожата.

С помощта на биотехнологични процеси, учените от Swiss Line включиха в козметичната формула на Cell Shock White Overnight Lightening-Power Cream,  екстракт от луковица на нарцис в «спящо състояние». Продуктът работи в тясно взаимодействие с ритъма на съня в човешкото тяло, използвайки едновременно луковица от нарцис и «технология на съня» (използване на растителни екстракти в състояние на временна метаболитна дезактивация), с цел да се намали синтеза на пигменти. В резултат: сбъдната мечта за вашата кожа – озаряване и проясняване на тена.

FORCE VITALE, колекция за борба със стареенето, на основата на растителни съставки с лечебни свойства и природни анти-оксиданти от Алпийската екосистема.Видимо изглаждана, хидратира и предпазват кожата от признаци на преждевременно стареене.Растителни суровини – листа, корени, кора, сътбла и цветове, използвани във формулите, са извлечени по древна швейцарска технология, наречена Spagyric, която по-късно обединява екстрактите с алпийска вода в чист концентрирана форма.Въпреки, че продуктите от линията Force Vital са предимно на растителна основа парамедицински съставки в тях гарантират възможно най-добрите резултати в грижата за кожата.

AGELESS PURITY, много специфична колекция, създадена за да отговори на потребностите на застаряващата кожа предрадположена към акне, зачервявания или омазняване. Био-инженерни формули са изрично разработени, да се борят с факторите, водещи до замърсена и изхабена кожата и преждевременно стареене. Основни активни съставки включват: Детокс комплекс против зачервявания - уникална комбинация от мощни съставки, включително, салицилова киселина, екстракт от зелена папая и триклозан, които отстраняват мъртвите клетки и натрупвания, успокояват зачервяванията е и минимизират появата им в бъдеще. Мат Детокс комплекс, комбинация от съставки, за които е клинично доказано, че свиват и намаляват размер на порите, подобряване текстурата на кожата, облекчават възпаленията и намаляване на мастната секреция и отделянето на себум. С Ageless Purity, кожата е не само по-чиста, но по-здрава и сияйна. Акнето често се асоциира само с хормоналните промени в тийнейджърска възраст, но трябва да се знае, че една на всеки пет жени между 25 и 40 години също страда от акне. Широкоизвестно е, че това  непривлекателно състояние на кожата е резултат от повишена продукция на себум (мастна субстанция, произведена от мастните жлези в кожата, която запушва порите, привлича бактерии и води до възпаления). Но защо този неприятен проблем засяга толкова хора, отдавна излезли от пубертета?

При някои жени атаките от акне се дължат на свръхпроизводство на андрогени (мъжки хормони), което засилва производството на себум. Дисбаланс на мъжките, както и на женските хормони (естрогени) също може да повиши себумната секреция и да предизвика проблеми с акне. Това се случва при бременност, пре-менопауза и менопауза. Стресът е в състояние да утежни акнето при възрастни, принуждавайки тялото да отделя  кортизол – стероиден хормон, който стимулира извънредно надбъбречните жлези и отделянето на андрогени.

ANTI-REDNESS, колекция от продукти против стареене, предназначена да противодейства на алергични реакции, възпаления и зачервяване на лицето, свързани с лоша микроциркулацията, локален стрес, хронична кожна чувствителност и непоносимост към козметика. Мощна комбинация от растителни хидрогликолни екстракти, хидратиращи активни съставки и успокояващи липозоми държат проблемните състояния на кожата под контрол, като оптически коригират и  изравняват тена на лицето. Линията представлява 2% от бизнеса на Swiss line, а се състои само от две референции.

WATER SHOCK, колекция от почистващи продукти, тоници и дегримьори, без парабени, без силикон и без алергени Потребителите могат да избират почистващ продукт според типа на кожа и според предпочитанията си към текстурата. Всички продукти то почистваща серия могат да се използват в съчетание с останалите 5 линии специфични продукти на  Swill Line.